Ο ορθοπεδικός:

Παναγιώτης Δ. Παπαγιαννόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΙΑΣΩ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ο Παναγιώτης Δ. Παπαγιαννόπουλος είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός – Τραυματολόγος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.Απόφοιτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003 με βαθμό ¨Λίαν καλώς¨. Ειδικεύτηκε στην Β΄ Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Στα πλαίσια της ειδίκευσης εργάστηκε στην Κλινική Χειρουργικής χειρός – άνω άκρου και Μικροχειρουργικής καθώς και στο τμήμα Αθλητικών κακώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ και την Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Απέκτησε τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού το 2012. Κάτοχος του 13ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Επείγουσα Προ-Νοσοκομειακή Ιατρική Περίθαλψη, EKAB Αθήνα (Υπουργείο Υγείας), Διάρκεια Εκπαίδευσης: 1 έτος, 2008. Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (M.Sc.) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Πάτρα 2011).

Έλαβε τον τίτλο του Fellow of the E.B.O.T. (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας) κατόπιν εξετάσεων από την E.F.O.R.T. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Εταιρειών Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας) το 2013.

Εργάσθηκε ως έμμισθος Επιμελητής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας στην Vitos Orthopedic Clinic Kassel, στο Νοσοκομείο St. Katharinen (Cologne) και στην Klinikum Nordfriesland (Schleswig-Holstein), Γερμανία από το 2013 ως το 2018, οπότε και επέστρεψε Ελλάδα, με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αρθροπλαστικές των μεγάλων αρθρώσεων.

Εργάσθηκε ως Επιμελητής της Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης (MISS) του Metropolitan General από τον Απρίλιο του 2018 ως Σεπτέμβριο του 2019. Πλέον είναι Επιμελητής της Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων και Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπεδικής Χειρουργικής στο ΙΑΣΩ Αμαρουσίου.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ορθοπεδικής Κλινικής του «Ιασώ Παίδων» καθώς και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Κλινικές Π. Φαλήρου και Περιστερίου). Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο του Πειραιά (επί της Πλ. Τερψιθέας).

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικό έργο σε διεθνή περιοδικά, έχει παρουσιάσει εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια Ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος καθώς υπήρξε και μέλος οργανωτικών επιτροπών Ορθοπεδικών συνεδρίων. Κατέχει πιστοποίηση στον τομέα των αθλητικών κακώσεων από τη FIFA (FIFA Diploma in Football Medicine).

el